1 litre süt
1 çorba kaşığı toz salep2 bardak toz şeker
· 1 litre süte, mümkünse taze organik süt, yoksa günlük süte 2 bardak toz şeker, 1 çorba kaşığı da toz salep ekleyin. Dondurmalık, hakiki salebi aktarlarda ve baharatçılarda bulabilirsiniz.
· Ardından salebi ve şekeri orta ateşte, el blendırınızla şeker eriyene kadar kaynatın.
· Sonra oda sıcaklığına düşmesi için bir kenara bırakın; 2 saatte oda sıcaklığına ulaşacaktır. Oda sıcaklığına ulaştıktan sonra bir kez daha el blendırınızla çırpıp buzdolabının derin dondurucu bölümüne üzeri kapalı bir şekilde yerleştirin ve dondurmanız hazır olana, yani karıştıramayacağınız hale gelinceye kadar her yarım saatte bir el çırpıcısıyla iki dakika karıştırın. Toplamda 6-7 defa bu işlemi yapmak gerekiyor. Bu esnada salep taneleri soğukla kendilerini bulup açılacaklar.