Evde Meybuz Tarifi

Kahveli, kakaolu buz parmak

3/5 su bardağı,200 ml, süt
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 avuç kahve çekirdeği
2 paket,140gr, bitter çikolata

·       3/5 su bardağı sütü tencere koyup içine bir tatlı kaşığı Türk kahvesi, birer çorba kaşığı kakao ve toz şekeri ekleyip kaynatın. Arzuya göre şeker miktarı artırılabilir.
·       Kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
·       Soğuduktan sonra süt karışımının yarısını dondurma kalıplarına dökün çubuğunu takıp kalıbı süt karışımı ile doldurun. Üzerlerine biraz kahve çekirdekleri ekleyip dondurun.
·        Dondurma kalıbınız yoksa bitmiş minik yoğurt kaplarını kalıp olarak, çubuk içinse eczaneden bulabileceğiniz dil çubuklarını kullanabilirsiniz.
·       2 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
·       Erittiğiniz çikolatayı uzun ve dondurmanın sığacağı bir bardağa alın.
·       Donan buz parmakları çıkarır çıkarmaz erittiğiniz çikolataya batırın ve servis edin. Bunu biz ilk kez denedik o yüzden henüz mükemmel değil ama dilerseniz tabiki deneyebilirsiniz. Tadına doyamayacağınız kahveli çikolatalı buz parmağınız afiyetle yemeye hazır.
Kirazlı, şeftalili buz parmak

20 adet,180 gr, kiraz
2 adet, 180 gr, şeftali

·       20 adet kirazın çekirdeklerini çıkarın ve robotta püre haline getirin.
·       Aynı işlemi 1,5 adet şeftali içinde yapın ve çekirdeklerini çıkarıp robotta püre haline getirin. Şeftalinin kalan yarısını dilimleyin.
·       Kalıpların üçte ikisini kiraz püresi ekleyin ara katman ve kalıpların yanlarına birer dilim şeftali koyun ve üzerine şeftali püresini ekleyin. Araya koyduğunuz şeftali dilimi hem pürelerinin birbirine karışmasına engellemiş olacak hem  de güzel bir lezzet katacak.
·       Dondurma kalıbınız yoksa bitmiş minik yoğurt kaplarını kalıp olarak, çubuk içinse eczaneden bulabileceğiniz dil çubuklarını kullanabilirsiniz.
·       Kalıpların diğer yarısına ise ilk önce şeftali püresi koyun. Ara katman ve kalıpların yanlarına birer dilim şeftali koyun ve üzerine kiraz püresini ekleyin.
·       Buz parmakları dondurun. Hem çok kolay hem de lezzetine doyamayacağınız buz parmak afiyetle yemeğe hazır.