Kaplıcalar |Aydın|

::..Aydın Kaplıcaları

Sıcaklık 34°C
Kentin önemli dinlenme yeridir. İkisi kapalı, biri açık üç yüzme havuzu vardır. Sular, kalsiyum sülfatlıdır. Belediye tarafından işletilen kaplıca, sinirlilik, dimağ yorgunluğu, nekahet hallerinde faydalıdır.

::..Alangüllü (Elengüllü) Uzgur Kaplıcası



Aydın İli, Germencik İlçesine 9 km, Aydın İl Merkezine 60 km mesafede bulunan kaplıca alanı Büyük Menderes Havzası içerisinde Aydın Dağlarının uzantısı olan Gümüş dağı eteklerinde ormanlık bir alan içerisinde yer almaktadır.

Kaplıca alanına Aydın-İzmir otoyolunun Germencik çıkışından 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Havayolu ulaşımından ise 80 km uzaklıktaki Menderes Havaalanından faydalanılmaktadır. Germencik’ ten kaplıca alanına her saat ücretsiz servis düzenlenmektedir.

Termal Su Özellikleri

Fiziksel Özellikler:Kendine has Tat, renk (Pt-Co) 31, bulanıklık 9, çökelti yok.

Kimyasal Özellikler:Sodyum klorürlü - Bikarbonatlı karışık nitelikte termomineralli sudur.

Fiziko Kimyasal Özellikler:PH: 7.2 Elektrik iletkenliği: 5710 µx/cm Yoğunluğu: 1.0041 gr/cm3

Toplam Mineralizasyon:3777,93 mg/lt

Sıcaklık:65-78 ºC

::..Germencik Çamur Kaplıcası

Sıcaklık 65°C (İyotlu kaynak)
Germencik ilçesi’nin 10 km. kuzeyinde Çamköy yakınındadır. Sert killi zeminden gelen sular, birçok yerde çamur oluşturur. Bu çamur ağrılı hastalıklara iyi gelir.

İki umumi havuzu, altı sıra banyosu, oteli vardır. Romatizma, nevralji, karaciğer, safrakesesi ve kadın hastalıklarına şifadır.

::..Germencik Gümüş Kaplıcası

Sıcaklık 40-41 °C
Germencik, Ortaklar köyü yakınındadır. Gümüşdağı eteklerinden, yer yer granit kayaları arasından kaynayan sıcak sular, birleşerek bir dere halinde akar. Banyo için suların bekletilmesine ve soğuk su ilavesine gerek yoktur. Karaciğer, safrakesesi, kadın hastalıklarına ve deri hastalıklarına iyi gelir.

::..Güzelçamlı İçmesi

Sıcaklık 19°C
Kuşadası ilçesinin güneyindedir. Kayaların dibinden çıkan şifalı bir sudur. Midenin, bağırsakların çalışmasını düzenler. Yatıştırıcı bir etkisi vardır.

::..İmamköy Kaplıcası

Sıcaklık 36°C
Aydın, İmamköy’e 5 km uzaktadır. Su, kubbeli bir mağaradan kaynar. Lezzeti hoş değilse de içildiğinde mülayimlik verir. Bağırsakların iyi işlemesini sağlar. Nevralji ve sinirlerin dinlendirilmesinde banyosu iyi gelir.

::..Kızıldere Kaplıcası


Aydın İli, Buharkent İlçesi sınırları içerisinde Aydın-Denizli karayolu üzerinde yer almakta olup en yakın yerleşim yeri olan Kızıldere Köyüne uzaklığı 5 km’dir.

Aydın Merkez İlçeye 86 km mesafede bulunan kaplıca alanına ulaşım, Aydın-Denizli karayolu ile sağlanmaktadır.

Kaplıca sularının, romatizmal hastalıklar kronik bel ağrıları, kireçlenme, intihaplarıma olmayan eklem hastalıkları, sebebi belli olmayan yumuşak doku hastalıklarında, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahi sonrası uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında, beyin rahatsızlıklarında sinir sistemi gibi hastalıkların tedavisinde stres bozukluğu ve spor yaralanmalarına karşı tamamlayıcı tedavisinde olumlu etkileri görülmektedir.

Termal Su Özellikleri

Fiziksel Özellikler:Renksiz, Kokusuz.

Kimyasal Özellikler:Sodyum Bikarbonatlı, Florür nitelikte termomineralli sudur.

Toplam Mineralizasyon:4164,64 mg/lt.

Sıcaklık:102 ºC

::..Kuşadası Kaplıcası


Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Davutlar Beldesi şehir merkezinde bulunmaktadır. Aydın İl Merkezine 70 km, Kuşadası’ na 17 km, İzmir’ e ise 120 km uzaklıkta bulunan kaplıca alanı yakın çevresinde yer alan Efes, Meryem Ana, Priene, Milet gibi tarihi ören yerleri ile Dilek Yarımadası Mili Parkı, Bafa Gölü, Şirince Köyü gibi doğal güzelliklere günübirlik mesafede bulunmaktadır.

Davutlar Beldesine ve kaplıca tesislerine karayolu ile ulaşım imkanları çok geniş ve elverişli olmakla beraber Muğla Dalaman Hava Alanı, İzmir Adnan Menderes ve Çiğli Hava limanları 1-1,5 saat mesafede olması sebebiyle hava alanı ulaşımı elverişlidir. Ayrıca yat ve yolcu gemisi trafiği yönünden önemli bir hudut kapısı olma niteliğini taşımakta olan 17 km mesafede ki Kuşadası Limanı ile deniz yolu ulaşımı sağlanmaktadır. Kuşadası limanı yaklaşık 650 yat kapasiteli yat limanı ile turist gemilerinin yanaştığı iki adet iskelesi ile hizmet vermekte olup yat limanından Yunan Adası olan Sisam (Samos)'a bahar ve yaz aylarında her gün yolcu seferleri yapılıp, kış aylarında bu seferler charter olarak devam etmektedir.

Termal Su Özellikleri

Fiziksel Özellikler:Kendine has tat, renk (Pt, Co)5, bulanıklık normal değerde, çökelti yok.

Kimyasal Özellikler:Sodyum florürlü, florürlü karışık nitelikte termomineralli sudur.

Fiziko Kimyasal Özellikler: PH: 6,5 Elektirik iletkenliği: 9730 µx/cm Yoğunluğu: 1.0060 gr/cm3

Toplam Mineralizasyon:6016,97 mg/Lt

Sıcaklık:42,5 ºC

::..Sazlık Köyü Kükürtlü Kaplıcası

Sıcaklık 33,5°C
Söke ilçesine 9 km uzakta, Söke-Ortaklar yolu üzerindedir. Granit kayaların kapladığı bir düzlükten kaynar. Suları oldukça boldur. Kükürt kokusu uzaklardan duyulur. Ayrıca serbest CO2 gazının bulunuşu, sıcaklığın 33,5 derece oluşu, bu kaplıcaya üstün değer kazandırır.

Kalp romatizmasına, romatizmalılara çok fayda sağlar.

::..Ortakçı Kaplıcası

Sıcaklık 50°C
Nazilli-Burhaniye yolu üzerinde, Ortakçı köyü yanındadır. İki kaynaktan biri ortakçı hamamına gider. Öteki banyolara giden suyun sıcaklığı ise 74°C’dir. Kaplıcanın suları, karaciğer ve safra kesesine iyi gelir. Ayrıca böbrek taşlarının oluşmasını önler.

::..Kızıl Ilıca

Germencik, Abdurrahman Köyü’ndedir. Kaynak devamlı köpürür. Deri hastalıklarına iyi gelir.